понеділок, 13 травня 2019 р.


Інформація про  проведення
Тижня знань з основ безпеки
життєдіяльності

         Відповідно до наказу відділу освіти  Тисменицької районної державної адміністрації від  06 квітня 2019 року № 110  «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району» та наказу Поберезького навчально-виховного комплексу  від 06 квітня 2019 року № 87 «Про проведення у школі Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» на тему «Наша безпека у наших руках!» з 08 по 12 квітня 2019 року в Поберезькому НВК було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. У його підготовці і проведенні взяли участь всі учасники освітнього процесу.
Для проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності організаційним комітетом було розроблено план заходів. У ході проведення Тижня всі заплановані заходи виконано.
ФОТОМАТЕРІАЛИ

Тиждень розпочався з урочистої лінійки, де учасників було ознайомлено з планом його проведення. На допомогу вчителям та учням оновлено інформаційно-довідковий куток цікавими матеріалами з основ здоров’я (Бельбас І.П., Левицька Н.М, Лещишин І.Г.), а також організовано тематичну виставку в бібліотеці «Це повинен знати кожен».
Організовано  пройшло навчання і перевірка знань учнів з безпеки життєдіяльності. Упродовж Тижня  під час проведення годин класного керівника та при проведенні інструктажів (із записами у журналі) була зосереджена увага на дотриманні правил безпеки життєдіяльності у побуті та навколишньому середовищі, зокрема:
- правила   переходу   вулиць,   перехресть,   доріг   з   інтенсивним рухом,
особливості переходу вулиць сіл Побережжя та Ганнусівка;
- правила пожежної безпеки, виникнення пожежі у будинку;
- правила експлуатації побутових газо- та електроприладів;
- правила поведінки під час грози, сильного вітру, шквалів, буревію;
- правила  поведінки   при   виявленні   розливу  ртуті,  при  користуванні
предметами побутової хімії;
- правила поведінки при виявленні маловідомих предметів, радіаційної
небезпеки і захист населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій, тощо.
         Учитель основ здоров’я Левицька Н.М. провела екскурсію в Єзупільський підрозділ УДСНС з учнями 6 та 8 класів з метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій (пожежі) навчання правилам протипожежної безпеки та набуття ними практичних навичок поведінки під час виникнення пожежі.
З метою перевірки рівня знань учнів щодо збереження і зміцнення їх
здоров’я, виховання в  них навичок безпечної поведінки у період з 18  по 22 квітня  було проведено  вікторини для учнів 5-7-х класів на знання правил дорожнього руху та профілактики дитячого травматизму.
         Учителі початкових класів провели конкурс малюнків серед учнів 1-4 класів на протипожежну тематику.
Бельбас І.П., вчитель основ здоров’я підготувала з учнями 9-х класів відео презентацію на тему «Поведінка людей у надзвичайних ситуаціях», а також провела відкритий урок основ здоров’я у 9-А класі на тему «Вплив психоактивних речовин на репродуктивне здоров’я».
11 квітня проведено практичне заняття з обслуговуючим персоналом, педагогічними працівниками та учнями щодо їх евакуації у разі виникнення надзвичайних ситуацій, надання першої домедичної допомоги.
Учні мали змогу відвідати виставку засобів індивідуального захисту та спецодягу і потренуватися в одяганні.
        
                  


Немає коментарів:

Дописати коментар