четвер, 7 березня 2019 р.



21 лютого в Поберезькому  навчально-виховному комплексі  було проведено ряд  заходів з нагоди Міжнародного дня рідної мови. На урочистій лінійці заступник директора з навчально-виховної роботи Лончина Галина Яківна ознайомила учнів з планом  проведення цього свята. Члени учнівського парламенту підготували виступ на тему «Бринить - співає наша мова, чарує, тішить і п’янить. Зі своїми власними поезіями виступили вихованці літературного гуртка «Живе слово» Бойко Оксана (11 клас), Копись Діана (7 клас).
З метою виховання в учнів любові до рідного слова учителі початкових класів провели вікторину «Люби і знай свою мову». Учні 1-4-х класів виявили добрі знання з рідної мови. Переможці вікторини нагороджені грамотами, серед них учень 3-Б  класу Фридрак Олександр (вчитель Більська Г.М.), учень 4 класу Тихонюк Денис (вчитель Кабан О.В), учениця 3-А класу Яцук Ангеліна (вчитель Бідочка Л. М.)
Цікаво і змістовно пройшов серед учнів 5-6-х  класів конкурс «Казкар», на якому його учасники читали власні казки на мовну тему. Активну участь у конкурсі взяли учні 5-А класу (вчитель Пушко Л.В.) та 5-Б класу (вчитель Лончина Г.Я.). Пятикласниці Макойда Анна і Гресько Аліна, які здобули перемогу, виявили себе справжніми творцями слова. Їхні казки дуже зацікавили присутніх захоплюючим сюжетом, вдалими висловлюваннями, оцінювальними судженнями.
Всі учасники конкурсу добре справилися з завданням.
Учителі української мови провели тематичні диктанти для учнів 7-9-х класів (конкурс «Грамотій»). Кращі роботи було відзначено у шкільній стінгазеті «За знання».
Старшокласники  представили в цей день свої проекти на тему «Слів у мові мільйон». Кращими виявилися комп’ютерні презентації учнів 10 класу Вовчук Руслани та Регей Віолетти.
Для учнів 5-11-х класів було  проведено «Годину інформування»,  де  учні підготували інформаційні матеріали про мови світу, про красу української мови,  різноманітні мовні курйози, а також розповіли легенду про мову.
Педагогічні працівники та учні мали можливість відвідати виставку в шкільній бібліотеці «Мово рідна, слово рідне…».
Проведені заходи не тільки дають можливість отримувати нові знання з мовних тем, а й сприяють вихованню  інтересу і поваги до українського слова, розвивають  інтелектуальні та естетичні цінності.
Директор НВК                          В.Ю.Боднарчук



Немає коментарів:

Дописати коментар