вівторок, 13 листопада 2018 р.


З метою поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового та безпечного способу життя, вироблення в дітей умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій з 22 по 26 жовтня 2018 року в Поберезькому навчально-виховному комплексі проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Відповідно до тематики тижня було проведено ряд заходів.
Вихователі дошкільних груп, класні керівники 1-11 класів провели бесіди з безпеки життя:
  • «Стій! Увага! Йди!» (дошкільні групи);
  • «Дорога до школи» (1 – 4 класи);
  • «Будь обережний (основні правила поведінки з газо- та електроприладами)» (5 – 9 класи);
  • «Правила поведінки при виникненні пожеж» (10 – 11 класи).
На годинах класного керівника в різних формах (аукціон ідей, рухливі ігри) відпрацювано практичні навички поведінки учнів при виникненні надзвичайних ситуацій.
Учителі основ здоров’я Левицька Н. М., Лещишин І. Г. провели відкриті уроки основ здоров'я:
  • «Види стихійних лих» 6-Б клас
  • «Безпека на дорозі» 7 клас
Цікаво, змістовно і повчально пройшла екскурсія в Єзупільський територіальний підрозділ УДСНС, яку провели з учнями 8-9 класів учителі Левицька Н. М., Лещишин І. Г.
 



Учитель Бельбас І. П. поповнила інформаційно-довідковий куточок з питаль безпеки життєдіяльності актуальною інформацією.
Учителі Левицька Н. М., Лещишин І. Г провели конкурси, вікторини з питань пожежної безпеки та правил дорожнього руху з дітьми різних вікових категорій.
Учителі початкових класів та вчитель образотворчого мистецтва
Пушко В. В. провели конкурс малюнків на протипожежну тематику та з питань дорожнього руху.
Бойко В. М. та Пуйда М. М., учителі захисту Вітчизни, провели змагання між учнями 10-11 класів із надання першої допомоги при травмах різного характеру.
Заступник директора з навчально-виховної роботи Лончина Г. Я. провела з працівниками навчально-виховного комплексу протипожежний інструктаж з урахуванням особливостей осінньо-зимового періоду.
Бібліотекар Лещишин Л. Г. організувала виставку методичної та науково-популярної літератури «Безпека понад усе», яку відвідували учні та працівники закладу освіти.
Завершився Тиждень практичним заняттям з обслуговуючим персоналом, педагогами та учнями щодо їх евакуації на випадок пожежі.
Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою. Діти показали достатній рівень знань з питань безпеки життєдіяльності.
Загалом, підсумовуючи результати Тижня знань з безпеки життєдіяльності, можна з упевненістю констатувати, що питання безпеки життєдіяльності дітей посідає в житті сучасного суспільства особливе місце, адже саме від таких знань залежить їх майбутнє – щасливе та безпечне.


Немає коментарів:

Дописати коментар