понеділок, 12 лютого 2018 р.

Тиждень математики та інформатики


Виховний захід “Я люблю Україну, я люблю математику” (6-10 класи)
Вчителі Кукурудз О. М.,
Пушко О. В.

Життя завжди вимагало й вимагає від учителя творчої праці. А вона передусім полягає в тому, щоб викликати  або й навіть збудувати в учнів зацікавленість до навчання, до кожного предмета зокрема .
          А цікавим, звичайно, є щось яскраве та нове, бо знайоме  та буденне швидко набридає. Учні, як правило, прагнуть самостійного стимулювання до навчання, і ніщо так не прикрашає шкільну буденність, як нетрадиційні форми роботи з ними. Сюди відносяться різні шкільні свята, відкриті заходи, позакласна робота тощо.
Саме з такою доброю метою у Поберезькому НВК з 5 по 9 лютого було проведено Тиждень математики та інформатики, в якому взяли участь  учні 4-11 класів.
          
Розпочався Тиждень математики та інформатики урочистою лінійкою, де шкільна громада ознайомилася з планом його проведення. Заходи в рамках Тижня розпочали учні 5-А класу, які на уроці математики разом із казковим героєм Вінні Пухом працювали над темою “Додавання та віднімання мішаних чисел”. Для учнів 4-х класів була проведена Година цікавої математики, де учасники активно обговорювали зв'язок математики і мистецтва. Учні побачили можливості застосування математики на повсякденних речах і дізналися про новий вид мистецтва – числізм.  Із захопленням учні 6 класу подорожували Містом математичних фантазій і змогли повідчиняти всі замки брам, за якими Двійки сховали їхні улюблені речі.
У вівторок на уроці математики на тему “Додавання та віднімання раціональних чисел” команда учнів 6 класу зіграла у математичний футбол проти команди Раціональних чисел.  Також ці учні під час проведення позакласного заходу демонстрували свої математичні здібності, кмітливість та спритність, граючи гру «Математичний морський бій». Змагалися команди «Вундеркінди»  і «Дванадцять». Ще вихованці у післяурочний час із задоволенням розгадували кросворди.
     Середа, третій день тижня, подарувала  учням 5-А класу математичні головоломки на сірниках. Різноманітні ігри, цікаві завдання, яскрава наочність допомогли учням розкрити себе, виявити математичні здібності. А з учнями 8 - 11 класів  була проведена  читацька конференція на тему «Математика і мистецтво». Найбільше нас здивувала швидкість, з якою учні 6 – 9 класів справились із завданнями математично-інформатичного квесту.
           У четвер у нашому навчальному закладі пройшов виховний захід «Я люблю Україну, люблю математику», на якому в формі брейн-рингу знаннями мірялися 2 команди: «Україночки» та «Козаки». Юні учасники зачарували всіх своєю грою, де виявили високий рівень знань з математики та інформатики. Також вихованцям було запропоновано переглянути фільм про Стіва Джобса, засновника корпорації «Аррle Inc» та відеоролик про безпечне користування Інтернетом.
        Вирішальним акордом тижня став п’ятий день, у якому на високому рівні  пройшла шкільна радіопередача «Чи знаєте ви, що…» для учнів
5-8 класів.  Також вихованці 5-6 класів побували на станції «Математичні казки». Для маленьких учасників навчально-виховного процесу було проведено тестування на визначення Інтернет-залежності серед учнів.
         І на завершення ще одна врочиста мить – лінійка, де підведено підсумки, відзначено найактивніших учасників. Учениця 6 класу Копись Діана прочитала авторський вірш про роль чисел у житті людини.
         Тиждень математики та інформатики завершено. Позаду велика, нелегка, але приємна вчительська справа, а разом із нею і творча та наполеглива праця учнів. Подолано ще одне учнівське  випробування, почерпнуто ще одну порцію знань із математичної криниці.
          Без сумніву, Тиждень математики та інформатики дійсно збагатив шкільну буденність і викликав в учнів прекрасні емоційні почуття, які ще довго тішитимуть їхні душі і спонукатимуть до опанування законів «цариці наук».

Немає коментарів:

Дописати коментар